GESCHIEDENIS

Uitgeverij & Drukkerij Vorsselmans BV werd in 1902 opgericht, naast het geboortehuis van Vincent van Gogh in Zundert, door de uit België afkomstige Guilliemus Vorsselmans. Al vrij snel verhuisde het bedrijf naar een locatie aan de Molenstraat, waar het meer ruimte had om te groeien. In 1904 wordt al meteen de eerste krant uitgegeven; Het Nieuws- en Advertentieblad van Zundert. Het bleek een succes en mede dankzij de ondernemerszin van familie Vorsselmans werd Uitgeverij & Drukkerij Vorsselmans BV een bloeiend familiebedrijf met een rijke historie. In 1960 werd het bedrijf namelijk overgenomen door zoon Edmond Vorsselmans. Sinds 1987 is het bedrijf in handen van de derde generatie Wim Vorsselmans die nog steeds aan de top van de florerende onderneming staat.

Investeren en innoveren

Onder zijn leiding verhuisde Uitgeverij & Drukkerij Vorsselmans BV vanuit de Molenstraat naar het huidige, moderne pand aan de Bredaseweg 26 in Zundert dat speciaal voor het bedrijf werd ontworpen en gebouwd. Al ruim honderd jaar weet dit bedrijf zich staande te houden. Dat is mede te danken aan een strak prijsbeleid, investeren en innoveren. Zo was het bedrijf in 1998 de eerste krantendrukkerij in Nederland met een CTP (Computer to Plate) systeem waarbij de krantenpagina's worden opgemaakt via de computer. Innovatie in combinatie met ervaring is te allen tijde leidend. Zo investeerde Vorsselmans in 2009 zelfs in een Manroland regioman die het mogelijk maakt om maar liefst 48 full color-pagina's in een katern te drukken. Dit getuigt het feit dat Drukkerij Vorsselmans marktontwikkelingen op de voet volgt. Het heeft daarin zelfs een voorbeeldfunctie in de branche.

Management buy-out

Om zich volledig op de drukkerij te kunnen richten, verkocht Wim Vorsselmans op 1 januari 2011 middels een management buy-out de uitgeverij aan zijn commercieel manager en financieel manager. Daarbij is de ruim honderd jaar ervaring uiteraard niet verloren gegaan! Integendeel, het biedt het bedrijf met naam en faam in Nederland de mogelijkheid om zich toe te spitsen op hetgeen het bedrijf in uitblinkt. Voor kleine en grote opdrachtgevers!

Benieuwd naar onze technieken?

Uw eigen speciale
uitgave verdient
bijzondere aandacht

“Ik zal u zo goed mogelijk te woord staan”

Barbara van Riet

“Voor een snelle en altijd vrijblijvende offerte kunt u op mij rekenen”

Stijn Vorsselmans
2011 © Uitgeverij & Drukkerij Vorsselmans